Rejsetips

På denne side, vil vi forsøge at formidle informationer om at rejse til Indien – dele erfaringer og lægge rejse tips ind.
Gode tips modtages gerne! Skriv til os her på kriyayoga.dk

VISUM:
Man kan finde visumformular på Ambassadens hjemmeside.
Denne procedure tager cirka en uge.
Hvis man er i København, kan man tage til Ambassaden, aflevere de nødvendige ting og hente sit visum næste dag.
Indiens Ambassaden
Vangehusvej 15
2100 Kbh. Ø
Tlf: 39 18 28 88
www.indian-embassy.dk

ANKOMST TIL DELHI:
De fleste fly ankommer til Delhi lufthavn midt om natten.
Det er en god ide ved køb af billet også at reservere et hotelværelse, som man med prepaid taxi kan tage direkte ud til.

Der er 2 steder, lige ved bagageafhentningen, hvor man kan veksle til rupeer. Der er åbent hele natten. Husk at veksle til turen!!

Rejser du i monsumtiden er det en god ide at pakke bagagen ind i en plastik sæk. Ofte smides bagagen op på taxataget og bliver udsat for vind og vejr!
Har man lyst til at blive en nat eller to i Delhi kan vi anbefale ’Hotel Classic’. www.indianbudgethotel.com
Deres værelser og service er af god standard.

Værelse kan bestilles over nettet. Man kan aftale afhentning i lufthavn. Og det er muligt mod mindre betaling at få dem til at bestille og afhente togbillet.

Hotellet ligger 100 meter fra et stemningsfyldt marked. Gå til venstre og du kommer lige derned.

Går du til højre 100 meter og drejer til højre kommer et godt spisested ’Shüdh’ hvor man kan bestille syd indisk- & nordindisk mad , kinesisk- & continential food.

Alt i alt en lille oase i Delhi.

Har man lyst til en sightseeing kan anbefales: ’Akshardham Templet’, www.akshardham.com som et kæmpe tempel kompleks, der dækker 100 acre nær Yamuna floden. Endnu en oase i Delhi. Der er flere udstillinger, man kan sejle omkring og om aftenen er der en smuk farvestrålende og musikalsk fontaine performance.


Kriya Yoga Ashram Rishikesh

Kriya Yoga Ashram Rishikesh

TAXI:
Det tager fra 5 – 8 timer at køre fra Delhi til Rishikesh med taxa. Det er bedst at bede ashramen om at bestille en vogn. Så er prisen aftalt på forhånd og der står en chauffør med et skilt med ens navn på, når man kommer ud fra det sidste checkpost i lufthavnsbygningen. Man skal regne med at taxaen standser nogle gange undervejs; chaufføren holder pauser. TOG:
Der går fra Dehli til Haridwar.
Hvis du tager direkte fra lufthavnen til stationen anbefales det at tage en “prepaid”- forudbetalt taxi fra lufthavnen.
Baba anbefaler at man rejser om dagen.

Stationen er: New Dehli Railway Station
Toget er: The Shatabdi Express (kører hver dag)

Afgang fra Dehli: 7:10 A.M.
Ankomst Haridwar cirka 11:20
Der er to andre tog til Haridwar, men de er længere tid om turen.

Prisen for 2. klasse med aircondition 430 rupees inkl. mad
Man betaler i dollars eller rupees. Man skal vise pas – og betaler man i rupees skal man vise kvittering på valutaveksling.

Det er påkrævet at reservere 4 timer før afgang.

Reservationskontor: Gå op ad trappen mod “The International Tourist Bureau” på 1.sal. Der er et stort skilt der viser retningen. Der kan være lang ventetid, men der er både aircondition og siddepladser.
Om muligt er det bedst at reservere mindst en dag i forvejen.

FØLG IKKE tilfældige, som vil vise dig, hvor du kan købe billet. Der er stor risiko for at de vil tage dig til et sted hvor billetprisen er meget høj.
Vær også på vagt overfor lommetyve eller mennesker, som siger de er ansatte og som vil hjælpe dig med din bagage, når du kommer til stationen – de er kendt for at løbe væk med den…! 50% af alle tyverier foregår på togstationer i Dehli. Der er ingen problemer hvis du går til The International Tourist Bureau.

Ram Jhoola Bridge Rishikesh

Ram Jhoola Bridge Rishikesh

Bagagebærerne har rødt tøj på og bærer et skilt om den ene overarm. Har du brug for hjælp med bagagen, er taksten 100 rupees pr. stk. Der er usikkerhed om hvorvidt toget afgår fra samme spor hver dag, men hvis det gør, er der masser af trapper og det er hårdt med tunge kufferter. Bærerne nærmest løber og det er nødvendigt at holde trit og bevare kontakten med dem.
Når man ankommer til Haridwar er det letteste at tage en taxi til Kriya Yoga Asharam;Tapovan, Rishikesh.

RIKSHAW:
Det er en stor kunst at lære Rickshaw verdenen at kende. For at komme ned ad bakken til Laxmann Juhla Bridge kan man benytte rickshaw fra Tapovan. Hvis man kører i en vogn med andre, betaler man kun 5 rupeer. Hvis man er alene, koster det mere – aftal rickshaw prisen på forhånd!